Notikumi

Konkurss „Skolēni eksperimentē” 2015

5.februārī Liepājā Raiņa 6.vidusskolā norisinājās konkurss „Skolēni eksperimentē”. Tajā piedalījās Liepājas pilsētas, Krotes Kronvalda Ata pamatskolas un Rudes pamatskolas 5. un 6.klašu komandas ar saviem eksperimentiem dabaszinībās. Pavisam bija 16 komandas no 11 skolām.

No Krotes Kronvalda Ata pamatskolas piedalījās divas komandas – 5.klasi pārstāvēja Dāvids Katlaps, Dinis Daranda un Kārlis Lācītis ar paškonstruēto reaktīvo mašīnu, 6.klasi- Danija Rosvalde un Sindija Mierture ar dabaszinību pasaku par Pelnrušķītes darbiem.

Interesanti bija vērot, kā skolēni demonstrēja savus eksperimentus. Tie bija ļoti dažādi: tika veidota baterija no etiķa un piecu centu monētām, pētīts, kurās sulās visvairāk C vitamīna, ūdens un augsnes īpašības, kas vada un nevada elektrību, demonstrētas dažādu materiālu lavas lampas, ziloņu zobu pasta, krāsaini vulkāni, audzēts ķīmiķu dārzs, taifūns pudelē.

Mūsu komandas uzstājās ļoti labi, un rezultātā 6.klases meitenes  ieguva 1.pakāpes diplomu un tiesības pārstāvēt visus foruma  „Skolēni  eksperimentē” dalībniekus Rīgā. 5.klases zēni izcīnīja 2.pakāpes diplomu, aiz sevis trešajā vietā atstājot Liepājas DALP 5.vidusskolas komandu.

Dzidra Šterna, Krotes Kronvalda Ata pamatskolas dabaszinību skolotāja

FOTO GALERIJA

 

Atpakaļ