Tūrisms

"Bārtas pumpurs 2018"

“Bārtas pumpurs” aicina

Jau ceturto gadu Bārtas upē norisināsies pavasara laivošanas svētki “Bārtas pumpurs 2018”.

Šo svētku mērķis ir popularizēt laivošanu Bārtas upē, vienlaikus vairojot laivotāju zināšanas par Bārtas upi, kā arī Grobiņas, Nīcas, Priekules un Rucavas novadiem, to apkārtni un dabas bagātībām.

Šogad sacensību stafeti no Grobiņas pārņēmis Priekules novads. Tāpēc, šī gada laivošanas svētku tēma ir “Ikara lidojums pār Bārtu”. Laivotāji aicināti izvēlēties savu vizuālo tēlu atbilstoši tēmai. Tomēr, šie svētki nebūs tikai ātruma sacensības, jo balvas saņems deviņas veiklākās un erudītākās komandas kā arī trīs viskrāšņāk tērptās komandas. Distances garums ir aptuveni 12 km, tāpēc piemērots ikvienam – gan ģimenēm ar bērniem, gan draugu pulciņiem.

Pasākums notiks 1. maijā, starts tiks dots Bārtas upē, apzīmētā vietā “Laņģeris” plkst. 10:00, bet pulcēšanās un reģistrēšanās jau sāksies stundu agrāk no plkst. 9:00.

Lai laivotāji nokļūtu bez rūpēm uz starta vietu, tiks organizēti autobusi no Priekules, Nīcas, Rucavas un Liepājas (t/c “Ostmala”), kuri gan nogādās uz sākuma punktu, gan pēc finiša aizvedīs atpakaļ.

Lai reģistrētos braucienam, ir jāaizpilda anketa - šeit.

 

Sīkāka informācija atrodama www.facebook.com/bartaspumpurs/ vai pa tālruni 26132442.

 

Laivošanas svētkus rīko biedrība „Kalētu vietējās iniciatīvas grupa” sadarbībā ar Grobiņas, Nīcas, Priekules un Rucavas novadu pašvaldībām, kā arī ūdenstūrisma centru "Sofijas laivas".

Atpakaļ